Voedingsadvies

Vijf elementen dieet

Om conform de chinese voedingsleer je lichaam in een optimale conditie te houden en hoe je voeding als kruiden kunt gebruiken. Kruiden en voedingsmiddelen zijn ook sterke medicijnen met hun energie eigenschappen van warmte of koude, versterkend of afvoerend. Het selecteren van de juiste voeding voor een bepaald type lichaam of ziekte patroon is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces.

De oude Chinezen weten al duizenden jaren dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding tot op hoge leeftijd vitaal en gezond konden blijven. De Chinese geneeskunde is van oudsher een preventieve geneeskunde waarbij onder andere voeding  wordt gebruikt om het lichaam en de geest in een optimale conditie te houden en ziekten te voorkomen of te genezen. Hun kennis hierover is onvoorstelbaar groot en bewijst al duizenden jaren zijn effectiviteit. Het versterken van het spijsverteringssysteem staat hierbij steeds centraal.

Voedingsleer bekijkt voeding op zijn energetische waarde, levensenergie en het effect hiervan op de totale mens. Deze eeuwenoude voedingswijsheid geeft een vernieuwende kijk op voeding en gezondheid.

*  mensen met een koude toestand moeten meer voedsel eten van warme of warmte categorie.

*  mensen met een hete toestand moeten meer voedsel eten van koele of koude categorie.

Chinese kruiden worden dagelijks gebruikt om voedzaam eten te maken. Bijvoorbeeld als de mens bepaalde klachten heeft , kan het eten van Rabarber of Venkel een oplossing zijn, echter bij sommige mensen kunnen de klachten hierdoor juist verergeren, dus een consult voor kruiden en/of voedingsadvies en persoonlijke behandeling is belangrijk.

Een goede en juiste voeding, is goed voor de gezondheid van milt/maag, lever/galblaas, nier/blaas, hart/dunne darm, long/dikke darm.

Slechte voeding  veroorzaakt onevenwichtigheden van de organen.

Kruiden dranken en goede voeding is een ondersteuning van de organen.

Praktische tips voor toepassingen in de eigen keuken volgens werking en voedingsmiddelen volgens de Chinese Geneeskunde.

Goede voeding kan helpen diverse klachten zoals slapeloosheid, veroudering, angststoornissen, menstruatieklachten te verbeteren of zelfs te voorkomen.

Voor wie ?

Voor iedereen die graag meer wil weten over deze effectieve praktische eeuwenoude voedingsleer;

Voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en voeding;

Voor iedereen die mensen wil begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Als u voedingsadvies wilt hebben, kunt u ons altijd bellen voor een afspraak.