IVF en Acupunctuur

Hoe kan acupunctuur, eventueel ondersteund door Chinese kruidentherapie, helpen bij een IVF behandeling?

Voorafgaand aan de IVF behandeling kan acupunctuur de menstruatiecyclus reguleren, zodat er meer follikels worden geproduceerd. Acupunctuur kan de bloedcirculatie van de baarmoeder verbeteren om een betere baarmoederbekleding te krijgen. Tijdens de stimulatie van de eierstokken voor de IVF, kan de functie van de eierstokken worden verbeterd zodat betere eitjes worden geproduceerd. Acupunctuur kan voor het overbrengen van de embryo’s de patiënt rustiger maken en zodoende de kramp van de baarmoeder verminderen. Nadat de embryo’s zijn ingebracht kan acupuntuur het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of miskraam verkleinen. Een acupunctuurbehandeling in combinatie met een IVF behandeling heeft vele voordelen: het is veilig, natuurlijk en het heeft geen bijwerkingen.

Hiervoor krijgt u wekelijks acupunctuur, kruiden en vaak ook voedings- en leefstijladviezen. Het is het beste om een ruime tijd (8-12 weken) voor een medische behandeling al met acupunctuur te beginnen.

Veel onderzoeken laten zien dat acupunctuur en ook Chinese kruiden een positief effect hebben op de spermakwaliteit. De reguliere geneeskunde heeft vaak geen oplossing voorhanden als het probleem bij de man ligt. Dan wordt al snel gekozen voor IVF en ICSI; vrij zware behandelingen en vooral voor de vrouw belastend. Chinese acupunctuur en kruidentherapie kan helpen de spermakwaliteit  te verbeteren en soms ontstaat er zelfs toch een natuurlijke zwangerschap. Mannen met verminderde vruchtbaarheid wordt geadviseerd minimaal 3 maanden acupunctuur te proberen.

Man & Vrouw kunnen baat hebben van deze speciale behandeling. Het helpt paren om hun kansen op vruchtbaarheid te vermeerderen maar levert ook de best mogelijke omgeving voor de groei en ontwikkeling van de foetus. Traditionele Chinese kruidengeneeskunde is gecombineerd met Acupunctuur, TuiNa , en cupping therapie om de best mogelijke uitkomst te geven. Het heeft veel paren geholpen die leden aan primaire en secondaire onvruchtbaarheid om zwanger te worden en om gezonde baby’s te hebben. Dit programma is ook geschikt voor hen die een IVF behandeling ondergaan. Huidig wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur de succesratio van IVF verhoogd.