Pijnklachten

Rugpijn, schouderpijn ,tenniselleboog, etc

Acupunctuur speelt al eeuwenlang een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten. Bij iemand die al langere tijd pijnklachten heeft, zien we vaak dat bewegingen krampachtig zijn en ontspannen moeilijk wordt.

Pijn kost energie, raakt men sneller vermoeid, en vermindert de algemene weerstand.

Pijnklachten die veel met acupunctuur behandeld worden, zijn: hoofdpijn, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals spit, peesontstekingen, artrose of reuma, maagpijn, gynaecologische klachten, bijvoorbeeld bij PMS, buikkrampen, en pijnklachten vanuit het zenuwstelsel zoals ischias of gordelroos. Dit is echter geen volledige weergave van al te behandelen pijnklachten. Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen. Het is echter geen wondermiddel ook acupunctuur heeft zijn beperkingen, toch zien we soms spectaculaire resultaten.

Acupuntuur is vooral effectief bij het behandelen van twee soorten rugklachten: onverklaarbare rugpijn (er is geen duidelijke oorzaak voor de rugpijn gevonden) en rugpijn als gevolg van een ongeval, hernia, artrose, reuma. Met het hetzelfde principe, kan acupunctuur een goede behandeling zijn voor:  schouderpijn, tenniselleboog, sportblessure en achillespees pijn.