TuiNa therapie

Wat is TuiNa therapie?

De TuiNa behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken-Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten. De TuiNa-technieken zijn gebaseerd op een diepgaand inzicht in en begrip van de anatomische en fysiologische kennis van de mens.

TuiNa maakt o.a. gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen e.d., waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. TuiNa-massage heeft ook veel gevarieerde manipulatietechnieken. De keuze van de techniek berust op de oorzaak van de ziekte en de klachten van de patiënt. TuiNa-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning , vermoeidheid en de pijn verminderen of verdwijnen. Een TuiNa behandeling heeft daarnaast tot gevolg dat de giftstoffen uit het lichaam worden verdreven.

Voor mensen die liever geen acupunctuur krijgen kan TuiNa therapie soms de naalden vervangen.

Het is ook zeer geschikt als behandeling van klachten bij kinderen. TuiNa is een zeer belangrijke component van de Chinese Geneeskunde naast de acupunctuur en kruiden voorschriften.

Indicaties kunnen zijn:

migraine, schouder/ rug/ nekklachten (stress, spanning), hooikoorts, Sportblessures klachten, Chronische verkoudheid en vermoeidheid, alles pijn klachten, Oedeem (vocht ophoping).