Stress en Depressie

Stress en Depressie , Hoofdpijn en migraine 

Stress veroorzaakt klachten als slapeloosheid, snel geïrriteerd raken, hoofdpijn, slaapproblemen, concentratiezwakte of een gebrek aan zelfvertrouwen. Bij aanhoudende stress is het lichaam overactief en komt moeilijk tot rust. Het belangrijkste bij het behandelen van stress is het tot rust brengen van het lichaam om de natuurlijke balans tussen inspanning en ontspanning te herstellen. Acupunctuur, soms in combinatie met kruiden, zorgt ervoor dat de stressklachten verminderen of verdwijnen, het brengt je tot rust en stimuleert tegelijkertijd de opbouw van energie. Na 6 tot 10 behandelingen voel je je weer een stuk meer in balans.

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. En het voordeel van acupunctuur is dat acupunctuur niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Acupunctuur helpt bij het behandelen van depressieve klachten. Acupunctuur verandert negatieve gevoelens, die een depressie kunnen veroorzaken. Bij depressiviteit is er sprake van mentale klachten zoals een negatief gedachten patroon, verminderd zelfbeeld, schuldgevoelens, somberheid en een gevoel van waardeloosheid. Deze gevoelens kunnen lichamelijke klachten geven, zoals slapeloosheid en een verandering in eetlust en gewicht. Acupunctuur herstelt de balans op lichamelijk en mentaal niveau, waardoor de levenslust en vitaliteit herstelt.

Er zijn vier soorten hoofdpijn: vasculaire, spierspanning, tractie, en ontstekingen. De meest voorkomende vorm van vasculaire hoofdpijn is migraine. Migraine wordt meestal gekenmerkt door hevige pijn aan een of beide zijden van het hoofd, maagklachten, en soms een  verstoord gezichtsvermogen. Vrouwen hebben vaker dan mannen migraine. Een andere vorm van vasculaire hoofdpijn, die vaak voorkomt, is hoofdpijn als gevolg van hoge koorts en cluster hoofdpijn. Spiercontractie hoofdpijn is het gevolg van van spanning van gezichts- en nekspieren. Tractie en inflammatoire hoofdpijn zijn symptomen van andere aandoeningen variërend van een beroerte tot een sinusinfectie. Net als andere vormen van pijn kan hoofdpijn een waarschuwingssignaal zijn voor een meer ernstige aandoening. Acupunctuur en een kruidenbehandeling zijn heel goed in het behandelen van spanningshoofdpijn en migraine. Ze verminderen de spanning van de spieren en daardoor wordt de pijn verlicht.