Cupping is een oude techniek

Cupping is een oude techniek, waarbij holle glazen bollen worden gebruikt om het vacuüm-zuigen van de huid, hierbij worden lichaamsafvalstoffen naar buiten afgevoerd en de energiebaan  gestimuleerd. Zo worden blokkades in de meridianen (energiebanen) opgeheven en versterkt het de doorbloeding. Cupping werkt efficient bij  schouder / nek / pierklachten (stress, spanning), migraine, fibromyagie, sportblessures, griep, en rugklachten ect . De functie van deze methode is om “Wind-Koude” te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.

Cupping heeft een verzachtend effect omdat de cups de druk in gespannen spieren helpen op te heffen wat een verlichtende sensatie biedt, net als het ontvangen van een diepe weefselmassage.

Cupping kan de spijsvertering verbeteren en symptomen van stoornissen zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) verminderen. Dit komt vooral omdat ze de stressrespons van een patient kunnen verlagen, wat sterk samenhangt met een gezonde spijsvertering.

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn, dit is een normaal verschijnsel, na enkele dagen zal het verdwijnen.

Indicaties kunnen zijn:

migraine, griep, schouder/ rug/ nekklachten (stress, spanning), hooikoorts, sportblessures klachten, chronische verkoudheid, hoest, astma, bronchitis, oedeem (vocht ophoping) .