Cupping

Cupping verwijst naar een oude Chinese praktijk waarin een beker wordt toegepast op de huid en de druk in de beker wordt verminderd (met behulp van verandering in de warmte of door afzuiging van lucht), zodat de huid en de oppervlakkige spierlaag wordt getrokken en gehouden in de beker. In sommige gevallen kan de beker worden verplaatst, terwijl de zuigkracht van de huid actief is, waardoor een regionaal te trekken van de huid en spieren (de techniek heet zweefvliegen cupping).

Deze behandeling heeft een aantal voor bepaalde massage technieken, zoals de snelle huid knijpen langs de achterkant, dat is een belangrijk aspect van Tuina (12). In die praktijk, de huid wordt geknepen, soms op bepaalde punten (bv. blaas meridiaan punten), totdat er een roodheid wordt gegenereerd. Cupping wordt toegepast door acupuncturisten op bepaalde acupunctuurpunten, evenals delen van het lichaam die worden beïnvloed door de pijn (waar de pijn is dieper dan de weefsels te worden getrokken). Als de bekers worden bewogen langs de oppervlakte van de huid, de behandeling is een beetje zoals guasha (letterlijk, zand schrapen), een folk van Zuidoost-Azië dat vaak wordt uitgevoerd door schrapen van de huid met een muntstuk of een ander object met de bedoeling opbreken van stagnatie. Beweging van de cups is een zachtere techniek dan guasha, als een smeermiddel kan de beker te schuiven zonder dat er zoveel mogelijk van de onderhuidse blauwe plekken, dat is een doelstelling van guasha. Toch is een zekere mate van kneuzingen te verwachten zowel van vaste positie cupping (in het bijzonder op de plaats van de beker rand) en met beweging van de cups.

Traditionele cupping, met gebruik van verwarmde bekers, heeft ook enige gelijkenis met moxibustion therapie. Verwarming van de bekers was de methode gebruikt om de afzuiging te krijgen: de hete lucht in de cups heeft een lage dichtheid en, zoals de cups koel met de opening verzegeld door de huid, de druk in de bekers af, zuigen de huid in. In dit geval, de kopjes zijn heet en hebben een stimulerend effect zoiets van brandende moxa wol.

In sommige gevallen, een kleine hoeveelheid bloed te laten (luoci; ader prikken) is eerst gedaan, met behulp van een naald prikken, en dan de beker wordt toegepast over de site. Het prikken gebeurt meestal met een drie-kanten naald, toegepast op een ader, en het typisch trekt 3-4 druppels van het bloed (soms de huid aan beide zijden is geperst vrij te geven van bloed hulp). Een standaard dikke-gauge naald acupunctuur of pruimenbloesem naald kan worden gebruikt. Deze techniek wordt gezegd dat de bloedsomloop te bevorderen, stasis te verwijderen, en zwelling en pijn te verlichten. Het wordt gebruikt in het bijzonder wanneer er een giftige hitte syndroom en voor een verscheidenheid van acute aandoeningen.

Het volgende verslag is voornamelijk afgeleid uit een enquête van de gerapporteerde cupping technieken gepubliceerd in 1989 (1), aangevuld met informatie uit acupunctuur tekstboeken (5-9).

image
  • Voorstraat 51
  • 3201 BA Spijkenisse
  • Tel: 0612328408
  • Tel: 0181-622938

Openingstijden:

Maandag 12.00 uur - 17.30 uur
Dinsdag 10.00 uur - 17.30 uur
Woensdag 10.00 uur - 17.30 uur
Donderdag 10.00 uur - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 uur - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur
image