KLASSIEKE ACUPUNCTUUR

Per behandeling: 55,00 euro en duurt 30 tot 60 minuten:
Behandeling inclusief extra behandeling : afhankelijk van de klacht zoals:
Tuina therapie, Cupping therapie, Gua Sha therapie

image

De behandelkosten van de Acupunctuur kunt u declareren via uw aanvullende zorgverzekering,en komt niet ten laste van uw eigen risico. Acupunctuur behandelingen vallen onder alternative geneeswijzen,zie Zorgwijzer.nl

U dient wel eerst zelf de kosten van uw behandelingen voor te schieten, waarna u met uw nota de kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie kunt u even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding van Zhong-therapeuten door zorgverzekeraars: Vergoeding van traditionele chinese geneeskunde zorgverzekeraar

Vergoeding van VNT - therapeuten door zorgverzekeraars: VNT Vergoedingenlijst voor therapeuten 2019 versie eind juni.pdf

De oorsprong van de acupunctuur is in nevelen gehuld, en wordt gedateerd in het tijdvak tussen 5000 en 500 voor Chr. Op het eind van deze periode vinden we historische overblijfselen, oude inscripties en teksten die ons meer inzicht geven in de beginperiode van deze oude vorm van genezen. Een grondgedachte welke vanaf het begin van de Chinese geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld in de acupunctuur, is dat mensen constant in interactie staan met hun omgeving. De patronen die we kunnen herkennen in deze constante veranderingen die mens en natuur ondergaan, vormen een basis voor de behandeling.

Deze patronen werden herkend in diepgaande observatie van de mens en de natuur, en uitgedrukt in begrippen als bijvoorbeeld Yin en Yang,en de Vijf Fasen. Een centrale rol speelt de term 'Qi' (vrij vertaald met 'energie') waarvan alles in de natuur doordrongen is, en welke als de drijvende kracht en motor in deze processen wordt gezien. Door gebruik van deze terminologie kan het leven worden beschreven en gecategoriseerd, zonder in statische en starre ideeën te vervallen. Het leren denken in deze dynamische en energetische begrippen, welke de mens en zijn leefomgeving constant beïnvloeden, vormt een belangrijk onderdeel.

We weten inmiddels hoe deze patronen in mens en omgeving herkend kunnen worden middels diagnostische technieken, niet gebaseerd op technische hulpmiddelen, maar op onze zintuigen. Scherpe observatie, subtiel voelen van veranderingen van het lichaam en van het polsbeeld en het nauwkeurig navragen van het functioneren van de verschillende lichaamssystemen zijn slechts enkele onderdelen van een diagnostisch systeem dat gebruikt wordt om een beeld van de gehele mens te vormen. Herkennen van de verstoringen is dus een belangrijk onderdeel. Het behandelen en beïnvloeden van deze ontregelde patronen vormen de therapeutische en praktische basis. Acupunctuur speelt hierin de hoofdrol, met daarnaast een aantal verwante technieken, zoals bijvoorbeeld moxabranden en cuppen.

image
  • Voorstraat 51
  • 3201 BA Spijkenisse
  • Tel: 0612328408
  • Tel: 0181-622938

Openingstijden:

Maandag 12.00 uur - 17.30 uur
Dinsdag 10.00 uur - 17.30 uur
Woensdag 10.00 uur - 17.30 uur
Donderdag 10.00 uur - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 uur - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur
image image image image
  • PRIVACY VERKLARING
  • image